Detail kurzu

Popis kurzu

Cílem je vysvětlit význam a praktické využití znalosti finančního řízení jako nástroje rozhodování, a to nejen ve své firmě. Seminář je určen především začátečníkům, kteří se chtějí seznámit s funkcemi finančního řízení a získat přehled o jeho základních nástrojích. Těm, kteří ještě s finančními výkazy běžně nepracují či těm, kteří chtějí mít bližší vhled do jednotlivých finančních položek a jejich vyhodnocení.

Obsah kurzu

Kurz je zaměřen nejen na objasnění základního významu finančních výkazů, jakožto informačního systému sloužícího k finančnímu rozhodování, ale také k pochopení významu finanční analýzy, sloužící k témuž cíli.

Účastníkům bude dále vysvětlena struktura finančních výkazů (Rozvaha, Výsledovka a Výkaz cash flow), stejně jako jejich používání při řízení firem. Nebudou opomenuty základní principy investičního rozhodování, oblast rizika, výnosnosti a časové hodnoty peněz.

Některá témata budou doplněna procvičením praktických příkladů.


Cílová skupina

Kurz Vám vysvětlí základní pojmy a souvislosti v oblasti finančního řízení a přiblíží možnosti vyhodnocení a analýzu fin.výkazů.
Certifikát osvědčení o absolvování kurzu

Kontaktní osoba

Zdeňka Šobová
545135218
odov.icv@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor