Detail kurzu

Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky, Ostrava (zkouška z profesní kvalifikace)

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Máte rádi děti? Starali jste se o ně již mnohokrát a máte v této oblasti bohaté zkušenosti? Chcete své dovednosti zúročit při práci chůvy, ale nemáte potřebné osvědčení o Vašem vzdělání v tomto oboru? 

Vykonejte jednu zkoušku a získáte celostátně platný certifikát, na jehož základě můžete také zažádat o živnostenský list a podnikat! 

Přihlašování je možné nejpozději 14 dní před konáním zkoušky.

Máte zájem o zkoušku? Potřebujete získat profesní kvalifikaci co nejdříve? Níže jsou vypsány konkrétní termíny plánovaných zkoušek. Jestliže vám nevyhovují nebo v daném měsíci žádné termíny nejsou vypsány, vyplňte přihlášku na libovolný měsíc. Do poznámky uveďte vši představu o termínu. My vám poté sjednáme se zkušební komisí individuální termín dle vašich potřeb.

Obsah kurzu

Zkouška je zahájena prezencí účastníků, seznámením s pracovištěm a poučením o BOZP a PO. Pro ověření totožnosti účastníků je nutné předložit platný průkaz totožnosti (občanský průkaz nebo pas). V rámci zkoušky je testována a ověřována odborná způsobilost dle kvalifikačního a hodnotícího standardu. 

Písemná příprava výchovného celku před zkouškou:

Komise zadá pokyny k písemné přípravě výchovného celku - kritérium a) Uplatňování metod a forem výchovné péče s ohledem na věk dítěte/dětí. Pokyny zasílá Středisko vzdělávání uchazeči o zkoušku po zaplacení správního poplatku. Uchazeč o zkoušku pak předá přípravu nejpozději 7 dní před konáním zkoušky pracovníkům Střediska vzdělávání s.r.o. 

Zkouška se skládá: 

  • písemná část (testová) 
  • ústní část, praktické předvedení
  • řešení modelové situace 

Písemná část: Každé kritérium je ověřováno min. 1 otázkou. Za úspěšné splnění testu se považuje 80 % správně zodpovězených otázek s tím, že pro každé kritérium musí být správně zodpovězeno alespoň 50 % otázek. Tzn. nestačí se naučit jen některá kritéria (témata) a některá vynechat, u všech musí být správně min. 50 % otázek. Středisko vzdělávání s.r.o. disponuje širokou škálou testových vzorů, každý uchazeč zpracovává jedinečný test. 

Ústní část: Zkušební komise ověřuje ústně všechny kompetence kvalifikačního standardu. Uchazeč si losuje min. 1 otázku ke každému kritériu. 

Modelové situace: Uchazeč si losuje min. 1 modelovou situaci, kterou předvede. Zkoušející mohou pokládat doplňující otázky. 

Zkouška je vykonávána před dvoučlennou zkušební komisí a zdravotnickým dozorem.

Cílová skupina

účastníci rekvalifikačního kurzu „Chůva do zahájení povinné školní docházky“ nebo studenti samostudia tohoto rekvalifikační­ho kurzu.

Certifikát Osvědčení o získání profesní kvalifikace "Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky" Poznámka k ceně

Přihlašování je možné nejpozději 14 dní před konáním zkoušky.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat