Detail kurzu

„Kontrola veřejných zakázek I.“

Český a moravský účetní dvůr, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz seznamuje účastníky s kontrolními postupy využívanými při kontrole veřejných zakázek v projektech spolufinancovaných ze zdrojů EU.

Účastníkům kurzu budou představeny kontrolní listy využívané pro kontrolu veřejných zakázek v rámci operačních programů. Na konkrétním kontrolním listu zjednodušeného podlimitního řízení (ZPŘ) budou účastníci provedeni „krok za krokem“ kontrolou vzorové veřejné zakázky, která bude doplněna výkladem základních oblastí důležitých pro správné zadání veřejné zakázky – zejm. vymezení předmětu zakázky, stanovení předpokládané hodnoty zakázky, volba režimu a druhu zadávacího řízení, vymezení zadávacích podmínek zakázky, stanovení požadavků na kvalifikaci, vymezení způsobu hodnocení nabídek, změnám závazku ze smlouvy na plnění zakázky. Jako součást semináře bude také představen způsob posuzování zásad 3E – efektivního, účelného a hospodárného vynakládání veřejných prostředků při kontrole veřejných zakázek. Alespoň v základních rysech pak bude znázorněn systém uplatňování finančních oprav při zjištěném pochybení při zadávání veřejných zakázek v rámci operačních programů. V celém průběhu semináře budou prezentovány příklady dobré a špatné praxe a bude poskytnut dostatečný prostor pro dotazy účastníků.

Obsah kurzu

  • Úvod
  • Představení kontrolních listů VZ využívaných v rámci operačních programů
  • Provedení kontrolním listem ZPŘ „krok za krokem“
  • Doplňující výklad základních oblastí VZ (předmět, kvalifikace, hodnocení…)
  • Zásady uplatňování finančních oprav v rámci operačních programů
  • Dotazy účastníků a závěr

Cílová skupina

Pro účast na kurzu je vhodná částečná znalost zákona o zadávání veřejných zakázek. Kurz je učen pro mírně pokročilé a specialisty (zkušené zadavatele).
Certifikát Osvědčení o absolvování, číslo akreditace: AK/PV-287/2018 Poznámka k ceně

prezenční cena, kurz je možné absolvovat také v online verzi s 10% slevou

Hodnocení




Organizátor